Zorgkundige JYZ ziekenhuis geriatrie - covid-19 afdeling, student vpk hbo5

Na een carrière van 10 jaar als ambtenaar en account manager voor een multinational mijn intrinsieke motivatie gevolgd om de zorg in te stappen naar voorbeeld van mijn ma, zus en broer.

Eigenlijk sta ik niet graag in de belangstelling maar elke positieve aandacht voor de zorgsector kan ik alleen maar toejuichen. Hoe cliché het ook klinkt maar dit engagement wou ik ook aangaan als blijk van appreciatie voor mijn collega's, die hoewel hard werkend, met een lach en een traan, deze coronacrisis het hoofd proberen te bieden, toch altijd tijd maken om me te ondersteunen in mijn studies. Ik kan alleen maar vaststellen welke warme, hardwerkende mensen er in de zorg werken, topteam! Trots om er deel van uit te maken.

Mijn nominatie kwam onverwacht na een mail van mijn zus:

De motivatie van Liesbeth voor jouw nominatie: Mijn broer startte vorig jaar zijn opleiding tot verpleegkundige na diverse andere succesvolle carrières. Gedreven door de verpleegkundigen in de familie en mijn nurse of the year verkiezing in 2017 koos hij heel bewust voor een toekomst in de zorg. Hij stippelt heel nauwkeurig zijn eigen pad uit en gebruikt alle opgedane competenties uit zijn vorige jobs om de patiënt echt als mens te benaderen en de best mogelijke zorg te bieden. Hij combineert zijn studies met een job als zorgkundige, de laatste maanden werkte hij vol overgave op een covidafdeling. Ik ben echt megatrots op hem en wil hem dit via deze weg dan ook nogmaals duidelijk maken!

Zorgkundige
Ziekenhuis
West-Vlaanderen